Adviseur en leverancier van presentatieoplossingen.

Adviseur en leverancier van presentatieoplossingen.

BIM Review op een touchscherm

BIM is niet meer weg te denken in het ontwerp en de voorbereiding op (complexe) bouwwerken. Maar hoe ziet de ideale kantoor ruimte eruit waar je optimaal kunt samenwerken aan een Bouw Informatie Model ofwel BIM room? Wij zijn geen experts in de inrichting ervan zoals een interieurarchitect dat is, waar wij wel kennis van hebben zijn de displays en touchscreens.

Een betere manier van overleggen

Een BIM room is een ruimte die een optimaal BIM proces faciliteert. Displays en/of interactieve touchscreens zijn hierbij een belangrijk onderdeel. De projectpartners kunnen in de ruimte maar ook online met elkaar samenwerken in het BIM model voor bijvoorbeeld een review. Het beschikbare 3D of 4D model kan met behulp van het touchscreen ‘doorlopen’ worden en daarbij kunnen direct digitaal aantekeningen worden gemaakt. Zo’n BIM touchscreen kan uiteraard ook op de bouwplaats toegepast worden, eventueel in een kleinere variant. Het papierloos werken op de bouwplaats wordt hiermee bevorderd. Dankzij de digitale manier van werken en online communicatiemogelijkheden, zoals Teams, is het mogelijk om op afstand digitaal in het BIM model te werken.

Een digitale oplossing voor samenwerking met BIM modellen

Digitaal en online samenwerken is duurzaam, flexibel en efficiënt. Het grootformaat printen van tekeningen, aantekeningen maken op whiteboarden of flipovers en deze fotograferen of overtypen. Het is allemaal niet meer nodig met een slim interactief touchscreen. Hiermee wordt een aantal tijdrovende handelingen geëlimineerd. De kans dat informatie verloren gaat of er fouten in de documenten sluipen wordt veel kleiner.

Assortiment SMART Boards

SMART Board MX Pro serie

SMART Board 6000S Pro serie

Referenties

Neem contact met ons op

Wenst u meer informatie over onze producten of wilt u een vrijblijvend adviesgesprek?

Advies aanvragen

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze producten of voor een vrijblijvend adviesgesprek.