Adviseur en leverancier van presentatieoplossingen.

Adviseur en leverancier van presentatieoplossingen.

Waarom grootbeeld projectie?

Ook al is de populariteit van projectoren aan het afnemen, ze worden nog steeds vaak toegepast in grotere presentatieruimtes, auditoriums, aula’s en congreszalen. Met name in locaties waar een indoor LED of videowall niet toegepast kan worden vanwege ruimte specifieke eigenschappen, gewicht of constructie kan projectie uitkomst bieden. De ontwikkeling van projectoren heeft uiteraard niet stilgestaan. De conventionele projector die gebruik maakt van een projectorlamp als lichtbron is grotendeels vervangen door duurzamere projectoren met led of laser lichtbronnen. De combinatie van LED/laser geeft solide betrouwbaarheid en langdurige helderheid die niet kan worden bereikt met een conventionele projector op basis van lampen.

Welke projector?

De keuze voor een projector hangt onder andere af van hoe groot er geprojecteerd moet worden, de toepassing en onder welke omstandigheden dat plaats vindt. Op basis daarvan kunnen de vereiste specificaties gedefinieerd worden zoals resolutie, lichtopbrengst, beeldverhouding en aansluitingen. Zomaar een projector kiezen is geen verstandige keuze, een goed advies is wat wij aanbevelen. Daarbij is het ook belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden met betrekking tot projectieschermen. Die zijn er in verschillende uitvoeringen, formaten, aspect ratio’s en elk met hun eigen specifieke eigenschappen.

Referenties

Projectie in een vliegtuig
Projectie in een sporthal
Projectie in een theaterzaal

Alternatieven

Als alternatief voor grootbeeld projectie wordt steeds vaker indoor LED toegepast. Met indoor LED en de modulaire opbouw ervan is vrijwel elk formaat display te realiseren. Voor projectie tot 200 cm breed is een groot formaat lcd display in veel gevallen ook een geschikt alternatief.

Neem contact met ons op

Wenst u meer informatie over onze producten of wilt u een vrijblijvend adviesgesprek?

Advies aanvragen

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze producten of voor een vrijblijvend adviesgesprek.