Adviseur en leverancier van presentatieoplossingen.

Adviseur en leverancier van presentatieoplossingen.

Het belang van beamer onderhoud

Bij het gebruik van een beamer is regelmatig onderhoud noodzakelijk.
Elke beamer/projector, ongeacht de toegepaste technologie, is uitgerust met een krachtige projectorlamp die bij gebruik temperaturen van ongeveer 1300 °C bereikt. Een goede koeling van de beamer is dus noodzakelijk om de elektronische en optische componenten in de projector tegen deze extreme hitte te beschermen.

Het reinigen van de beamer wordt na verloop van tijd noodzakelijk vanwege stof in de projector. Interne reiniging is na een langere periode van gebruik dan ook onontbeerlijk.

Stof komt namelijk in de vorm van aanslag terug op de optische delen van de beamer (de lens, kleurfilters, lcd-panelen, dmd chip, etc.) Alleen een gecertificeerd technicus kan deze reiniging en beamer onderhoud voor u uitvoeren.

Beamer onderhoud bij Limid

Om de levensduur te verlengen en om uitval te reduceren biedt Limid preventief beamer onderhoud aan. Dit beamer onderhoud kan eenvoudig bij u op locatie worden uitgevoerd. Of u nu kiest voor onderhoud op contractbasis of ad-hoc onderhoud, onze ervaren, gecertificeerde technici staan altijd voor u klaar.

Een aantal belangrijke voordelen van beamer onderhoud:

Reinigen filter

De levensduur van de lamp van uw beamer kan aanmerkelijk worden verlengd door zeer regelmatig het filter te reinigen. Er is een duidelijke relatie tussen het reinigen van de filter en de levensduur van de lamp. Door stofophoping wordt de lamp te warm en wordt de levensduur ernstig verkort. De beamer geeft normaal gesproken om de 100 uur aan dat het filter schoongemaakt moet worden. Dit filter kan met de hand worden verwijderd en worden uitgeblazen. Na reiniging van het filter moet in het menu van de beamer het filtergebruik weer op 0 gezet worden. Daarnaast is het belangrijk voor de lamp dat de beamer na gebruik goed afkoelt. Schakel de projector daarom altijd uit met de afstandsbediening, nooit door de stroom eraf te halen! Na uitschakeling via stand-by schakelt de projector in een afkoelmodus. Deze nakoelingsperiode duurt normaliter 2 tot 3 minuten. De ventilator draait dan in een verhoogd tempo om de lamp gecontroleerd te laten afkoelen. Als u de stroom van de projector onderbreekt voordat de afkoeling is voltooid, koelt de lamp ongelijkmatig af, waardoor scheurtjes kunnen ontstaan en de levensduur van de lamp sterk kan worden verkort.

WAARSCHUWING! Ga nooit zelf met hoge druk of met een spuitbus in de beamer blazen. Dit werkt averechts. Een beamer heeft een specifieke luchtstroom en door onprofessioneel van buitenaf blazen wordt het stof/vuil in de beamer juist IN de beamer geblazen in plaats van UIT de beamer!

Neem contact met ons op

Wenst u meer informatie over onze producten of wilt u een vrijblijvend adviesgesprek?

Advies aanvragen

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze producten of voor een vrijblijvend adviesgesprek.