Adviseur en leverancier van presentatieoplossingen.

Adviseur en leverancier van presentatieoplossingen.

Toepassing voor lcd display’s

Van 32 tot 100 inch en van Full of Ultra HD tot zelfs 8K, voor iedere toepassing is een passend professioneel lcd scherm beschikbaar. Professionele lcd displays worden gemaakt voor zakelijk gebruik of veeleisende toepassingen zoals onderwijs of narrowcasting. Steeds vaker maakt de conventionele projector plaats voor een energiezuinig led lcd display.

Enkele belangrijke verschillen met consumenten tv’s

Het vergelijk met een consumenten tv wordt snel gemaakt, toch zijn er grote verschillen. Een professioneel display heeft over het algemeen standaard drie jaar (on site) garantie waartegen een consumenten tv standaard slechts één of twee jaar garantie heeft. Bij een professioneel display is het ook mogelijk om de garantie uit te breiden naar vijf jaar.

Operationele uren

Een professioneel display is ontworpen om meerdere uren per dag aan te staan. Sommige modellen kunnen, met behoud van garantie, 24/7 gebruikt worden. Een consumenten tv is gemaakt voor een gemiddeld gebruik van ongeveer vier tot zes uur per dag. Ga je ver over deze uren heen dan bestaat de kans dat de garantie vervalt of er storingen ontstaan. Een professioneel display is in de meeste gevallen ontworpen voor horizontaal en verticaal (portret) gebruik. Een consumenten tv mag alleen horizontaal toegepast worden.

Aansturing

Een professioneel display heeft in de meeste gevallen een RS232 aansluiting waarmee het display via een extern besturingssysteem bestuurd kan worden. Een consumenten tv heeft deze aansluiting niet en zal altijd via de bijgeleverde afstandsbediening bedient moeten worden. Uit ervaring weten wij dat afstandsbedieningen kwijt raken, batterijen leeg raken of medewerkers instellingen nadelig wijzigen.

Compatibiliteit met computersignalen

Een professioneel display is ontworpen om computerbeelden optimaal weer te geven. Het display kan, dankzij ingebouwde scaling techniek, goed overweg met de verschillende resoluties en beeldverhoudingen van Windows en Apple devices. Een consumenten tv is ontworpen om televisiesignalen (video) weer te geven en zal niet altijd alle resoluties en beeldverhoudingen goed weergeven.

Lichtintensiteit

De lichtintensiteit van een professioneel display is in veel gevallen hoger dan die van een consumenten tv. Dat betekent dat de leesbaarheid van een professioneel display beter is in omgevingen met veel licht. Ook kunnen professionele displays geleverd worden met extra matte afwerking waardoor spiegeling in het scherm geminimaliseerd worden.

Robuust

Een professioneel display is robuuster en degelijker gebouwd dan de gemiddelde consumenten tv. Het zal daardoor beter bestand zijn bij gebruik met bijvoorbeeld trolleys.

Referenties

Neem contact met ons op

Wenst u meer informatie over onze producten of wilt u een vrijblijvend adviesgesprek?

Advies aanvragen

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze producten of voor een vrijblijvend adviesgesprek.